header

Kalligrafie

kalligrafie 1Bij kalligrafie in traditionele zin denk je aan handgeschreven oorkondes, uitnodigingen en aankondigingen voor bijvoorbeeld een huwelijk of geboorte. Maar ook een persoonlijk gedicht voor een geliefd persoon, dat door de unieke uitstraling van handgeschreven lettervormen een extra dimensie aan uw geschenk geeft.

Kalligrafie is echter vooral een kunstvorm waarin gezocht wordt naar expressie van de betekenis van de tekst met behulp van letters. Het beeld dat dan ontstaat is belangrijker dan de leesbaarheid.

Kijk voor voorbeelden in de galerie.

Opdrachten

Om aan uw persoonlijke wensen tegemoet te kunnen komen en te kunnen tonen wat de mogelijkheden zijn, is het belangrijk dat in een gesprek overlegd wordt hoe het uiteindelijke werkstuk eruit moet gaan zien. Dit gesprek is het begin van een uniek, op uw wensen toegesneden werkstuk.
Informeer wat ik voor u kan betekenen.

Wilt u ook leren kalligraferen?

kalligrafie 2Ik organiseer regelmatig cursussen en workshops aan huis. Er wordt gewerkt in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht voor alle deelnemers. Een lesprogramma op uw verzoek met een speciaal onderwerp voor een klein groepje of zelfs individueel is ook mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Teambuilding

Op uw verzoek en in overleg met uw organisatie (personeelsvereniging, club, vriendinnenavond) bestaat de mogelijkheid om bij u een workshop te houden voor groepen tot maximaal 15 personen. In overleg kan een onderwerp gekozen worden. Enkele mogelijkheden zijn het leren van een modern alfabet, een kleurrijk werkstuk van letters of het maken van een boekje. Voor al deze activiteiten is het niet noodzakelijk dat de deelnemers kalligrafische voorkennis hebben.