header

Workshops kalligrafie

Programma voor 2022/23

Beginners

In deze lessenserie leert u omgaan met de brede pen. Een aantal lettertypes wordt bestudeerd en geoefend. Daarnaast komen zaken als bladindeling en materiaalgebruik aan de orde. Er is geen eerdere kalligrafie ervaring vereist.

8 bijeenkomsten van 2 uur met een tussenpoos van ongeveer 4 weken. Eerste bijeenkomst is in september/oktober. De dag is nog niet bekend, tijdstip 19.00 uur. Kosten 180,00 euro (exclusief materialen).

Een nieuwe cursus start bij voldoende belangstelling weer in september 2022. Maak uw belangstelling kenbaar, dan houd ik u op de hoogte.

Gevorderden

In 8 bijeenkomsten wordt de kennis en vaardigheid verder uitgebreid. Eerste bijeenkomst in september/oktober. Kosten 180,00 euro (exclusief materialen).

Volhouders

In deze  groepen werken mensen samen die al langere tijd met kalligrafie bezig zijn. Naast de verfijning van lettervormen ligt het accent ook vaak op het zoeken naar uitdrukkingsmogelijkheden met letters. Dit is een besloten groep; aansluiting is in overleg mogelijk, indien men voldoende kalligrafie ervaring heeft.

8 bijeenkomsten van 2 uur met een tussenpoos van ongeveer 4 weken. Eerste bijeenkomst in september/oktober. Kosten 180,00 euro (exclusief materialen).

Creatief dagboek - journaling in een oud boek

Een oud boek wordt in de loop van het jaar omgetoverd tot een eigen creatief kunstwerk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse technieken. Elke maand krijgt u daarnaast vier onderwerpen aangereikt waarvan u er tenminste één uitwerkt met een techniek naar keuze.

8 bijeenkomsten van 2 uur met een tussenpoos van ongeveer 4 weken (met uitzondering van de eerste twee). Start in oktober bij voldoende deelname. Kosten 180,00 euro inclusief een boek naar keuze als startmateriaal (exclusief andere creatieve materialen).